Derek Forbes

Cat International

Derek Forbes

DEREK FORBES …originele bassist/schrijver van Simple Minds

Na Simple Minds was hij bassist/schrijver bij de Duitse band Propaganda- gevolgd door Oblivion Dust ( Japan) FourGoodMen . Hij vormde met 2 andere ex leden van de Simple Minds Bryan McGee en Mick Mc Neill the band XSM. Hij besloot de band te verlaten toen hij werd gevraagd om de plaats in te nemen van Tony Butler in de band BIG COUNTRY

Na een jaar in studio’s gewerkt te hebben met diverse muzikanten heeft Derek besloten, naar aanleiding van de vele verzoeken van zijn fans, om zijn nieuw album LIVE te laten horen. In Amerika toerde hij intensief waarbij duidelijk werd dat er behoefte was aan een Europese tour.

Het album ”Echoes” bestaat uit 11 songs die hij schreef in de tijd dat hij met de Simple Minds werkte en zijn voorzien van een nieuw jasje, hij is verantwoordelijk voor het spelen van al de instrumenten die te horen zijn en ook nam hij de zang voor zijn rekening. Tijdens zijn toer zal hij begeleid worden door speciaal door hem geselecteerde musici, allen met een behoorlijk muzikaal verleden.

Hij is nu klaar voor een nieuwe uitdaging! Zijn status van vele malen onderscheiden musicus zal hierbij zeker een rol spelen.

  • Voted Best Bass Player in the World…Australia 1982
  • Voted Best Bass Player in the United Kingdom 1982
  • Voted Best Scottish Bass Player Ever…2010
  • IvorNovello award ( outstanding song collection) in 2016

Meer informatie kun je vinden op facebook- de verschillende websites, wikipedia etc.

Informatie aanvragen?

  • Met * gemarkeerd, zijn verplichte velden.
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • :
Adresgegevens

Cat International
Dongenseweg 145
5047 SE Tilburg

dini@cat-int.com
+31 (0)13 570 22 55

Privacy Policy

CAT Int. werkt samen met

Brancheorganisaties

buma stemra logo

logo clc vecta

Concept & realisatie