Snakecharmer

Cat International

Snakecharmer

Het door de band zelf uitgebrachte debuutalbum in 2013 liet een Fine tuned vakmanschap horen van Hardrock gemixed met Blues en melodieuse overtones die een kleine vergelijking toonde met Neil’s en moody’s eerdere bands maar ook te herkennen in Bad Company, met hints naar Foreigner vroegere werk.

Snakecharmer speelde regelmatig Live shows om hun album te promoten en bouwde een solide fanbasis op in de UK maar ook in de rest van Europa.

In 2016 verliet Moody de band en werd vervangen door de in Ierland geboren Simon McBride.

Second Skin is het verwachtte 2e album van Snakecharmer en brengt de luisteraar terug naar de Good old Days of echte Rock & Roll gespeeld met hart en ziel.

Iets harder dan het 1e album maar met roots sterk gepassioneerd in de classic hard rock vibe met een hint naar de 70’s AOR.

Deze nieuwe plaat klinkt vers en crispy.

Bassis Neil Murray zegt; Het is een lange reis geweest, maar ik ben erg gelukkig om te vertellen dat ons 2e album klaar is.

De band heeft hun eigen muzikale identiteit gevonden en speciaal Laurie Wisefield en Chris Ousey hebben bijgedragen aan een paar hele sterke melodieuze songs, zonder het kenmerk van van Snakecharmer blues/rock uit het oog te verliezen.

De band werkt op een democratische wijze en zal nooit de samenwerking van de leden vergeten.

Er wordt dus vaak, lang gediscussieerd voordat we het eens zijn, het was dus ook fijn om Producer Gary Stevenson bij ons te maken, die de band op een objectieve manier scherp wist te houden.

We zijn dan ook gelukkig dat we onze nieuwe virtuoze gitarist kunnen laten zien en horen en uiteraard onze nieuwe nummers- TOT Gauw bij een van onze shows.

Snakecharmer video

Informatie aanvragen?

  • Met * gemarkeerd, zijn verplichte velden.
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • :
Adresgegevens

Cat International
Dongenseweg 145
5047 SE Tilburg

dini@cat-int.com
+31 (0)13 570 22 55

Privacy Policy

CAT Int. werkt samen met

Brancheorganisaties

buma stemra logo

logo clc vecta

Concept & realisatie